Salgsmateriale

En god planlægning vil altid være grundstenen for et godt salg af Nyreforeningens skrabelodder.

Nyreforeningens lotteri 2021

Brug denne guide – Sælg flere lodsedler og skab gode relationer

Hvorfor sælger vi lodsedler?

Start med at fortælle sælgerne og deres forældre, hvad det
er lotteriets overskud skal gå til i klassen eller foreningen – det er vigtig information for dem, der skal sælge lodsedlerne og ikke mindst for køberne.

MobilePay kort/MobilePay BOX

Der medfølger et antal MobilePay kort, som kan benyttes når lodsedlerne sælges. Vi anbefaler at I som sælger opretter en MobilePay BOX til lodsalget. Når en sådan er oprettet kan køberen ved betaling se at han støtte Nyreforeningen og jeres lokale formål

Det tager kun 1 min. at oprette en MobilePay BOX fra jeres normale MobilePay. Læs mere her.

Mange skoleklasser og foreninger har deres egen MobilePay nummer og denne kan naturligvis også benyttes.

Base

Det er en god idé at have en fast base, hvor sælgerne kan mødes, udveksle erfaringer, hente ekstra
lodsedler og evt. tildeles nye områder. Så bliver der ingen tvivl om, hvor sælgerne skal henvende sig.

Salgsområde

Opdel jeres salgsområde i distrikter, sådan at alle sælgere ved præcis hvilket område de er ansvarlige for. Det er vigtigt, at der bliver ringet på alle døre i jeres område og desuden, at en husstand der allerede har købt lodsedler ikke bliver besøgt 2 gange.

Hold

Det er ofte en rigtig god idé at opdele sælgerne i hold med to på hver f.eks. en yngre sælger og en
lidt ældre, der er ansvarlig for salget af lodsedlerne.

Forældre

Husk at orientere forældrene, når deres børn skal sælge lotterier. Forældrene vil kunne give
børnene ekstra motivation, og i nogle tilfælde hjælpe med salg af lotterierne til venner og familie m.m.
Derudover er det som oftest vigtigt for forældrene at vide, hvorfor deres børn skal gå rundt og sælge lodsedler.

Sælgerinformation

Saml alle sælgerne og giv dem en fyldestgørende information inden salget startes.
• Første indtryk er altid vigtigt, så mød op i jeres klubtrøjer eller lignende. Husk at sætte klistermærket som er i salgspakken på trøje, sådan at alle kan se hvem de støtte ved at købe et skrabelod.
• Fortæl, hvem I er, og hvilken skoleklasse eller forening I repræsenterer
• Oplys, hvad I samler ind til. Gerne specifikt: Fx en udlandstur eller en ny bålplads.
• Fortæl, hvad 1. præmien er, og smil til køberne
• Afslut altid med “Tak for støtten”, når I forlader køberen – så er det lettere at komme næste gang.

Lokale virksomheder

Prøv at præsentere lodsedler for nogle af jeres lokale virksomheder og butikker. Nogle vil måske hjælpe jer med at sælge – husk at sige pænt tak til virksomheden eller butikken efter salget, så er der en større mulighed for at de vil hjælpe en anden gang.

Tips til gode salgsplaceringer

• Butikscentre
• Idrætsstævner
• Klubhuse
• Udstillinger
• Gågader
• Loppemarkeder
• Byfester
• Dørsalg
• Spejderaktiviteter
• Familiefester
• Stadions

Medier

Brug pressen og lad de lokale aviser og medier omtale jeres indsats for børn og unge og det lokale foreningsliv. Hvis folk kender til formålet med salget, kan det gøre dem mere interesserede i at købe en lodseddel og dermed støtte jer.

Salgskonkurrence

Lav en lille salgskonkurrence i gruppen, hvor den eller de sælgere, der sælger flest lodsedler får en lille gevinst (2 billetter til biografen eller lignende) – det gør det sjovere at være sælger.

Efter salget

Det er altid en god idé at få en god afslutning på salget. Det kunne være et lille arrangement, hvor den der har solgt flest lodsedler f.eks. modtager en lille præmie og man får takket for støtten.

Materiale til Nyreforeningens Lotteri

• Download og udskriv plakat

• Vi sender altid 5 plakater med, men hvis du har brug for flere kan du her downloade og udskrive dem. Du må udskrive så mange plakater du vil.
  • Download Salgsguide

• Salgsguiden kan hjælpe dig med hvordan du sælger lotteriet bedst muligt. Den er fyldt op med tips og tricks til at tjene mange penge.
  • MobilePay Kort

• Skriv klubbens / klassens mobilepay nummer og så kan dette bruges som alternativ til betaling med kontanter.